Postcodeloterij Bingo: alles dat je moet weten

bingo

De Postcodeloterij Bingo: velen vragen ons geregeld of deze loterij zijn eigen bingo heeft. Het antwoord hierop is ja en nee. Vroeger was er een Postcodeloterij Bingo. Deze bingo was gelinkt aan het programma Miljoenenjacht van Linda de Mol. Tijdens dit programma kiest een kandidaat koffers. Het doel is om de koffers met lage bedragen te ontdekken, zodat de kandidaat een zo hoog mogelijk bedrag overhoudt. Ook als je niet in de studio zat maakte je kans op prijzen dankzij de Postcodeloterij Bingo. Echter is dit spel inmiddels alweer enige tijd opgeheven. Dat betekent niet dat er helemaal geen mogelijkheden zijn om bingo te spelen. Hieronder vertellen we je meer over hoe dit precies zit.

Het verdwijnen van de Postcodeloterij Bingo bij Miljoenenjacht

Het was vroeger een vast onderdeel van Miljoenenjacht: de Postcodeloterij Bingo. Programma’s blijven echter vernieuwen en inmiddels is dit onderdeel van het spel verdwenen. Vroeger was er sprake van een vorm van bingo waarbij gebruik werd gemaakt van de cijfers van de koffer. Had jij correct voorspeld welke koffers als eerste werden getrokken, dan won je. Het spel wordt namelijk nu op een andere wijze ingevuld. Je hebt namelijk een eigen koffernummer. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van meerdere koffernummers. Wordt jouw nummer gekozen en jij ook, dan kun je een mooi bedrag winnen. Alhoewel de Postcodeloterij Bingo in zijn oude vorm is verdwenen, kun je dus nog wel dit spel spelen.

Een ander alternatief: de Vriendenloterij Bingo

Een andere optie waar je voor zou kunnen kiezen is de Vriendenloterij Bingo. Dit is niet hetzelfde als de Postcodeloterij Bingo, maar toch zijn de twee bingo’s aan elkaar gerelateerd. De Vriendenloterij behoort namelijk tot de Goede Doelen Loterijen, net als de Postcodeloterij. Dit houdt in dat je door deel te nemen aan één van deze loterijen tegelijkertijd goede doelen steunt. Hierbij is het mogelijk om zelf een keuze te maken voor welk goed doel je steunt. Doe je dit niet, dan gaat het geld automatisch naar één van de goede doelen die door deze loterijen gesteund worden. Voorbeelden van goede doelen die door deze loterijen gesteund worden zijn de Nederlandse Hartstichting, het Aids Fonds, het Diabetes Fonds, het Oogfonds, het Longfonds en diverse andere goede doelen op het gebied van zorg en welzijn.

De Vriendenloterij stond tot 2011 ook wel bekend als de Sponsor Bingo Loterij. Al vanaf het begin was er dus de insteek om gebruik te maken van bingo om op deze wijze geld in te zamelen voor goede doelen en om kandidaten de kans te bieden om een leuke prijs te winnen. Sinds de oprichting in 1998 is er al bijna een miljard euro opgehaald voor goede doelen. Jaarlijks leggen deelnemers aan deze bingo tussen de 60 en 70 miljoen euro in. Het grootste gedeelte hiervan gaat naar goede doelen, terwijl een deel behouden wordt als het prijzengeld. Dat is het mooie aan deze loterijen: je weet zeker dat je goede doelen steunt terwijl je tegelijkertijd ook nog kans maakt op leuke prijzen. Het beste van beide werelden.

Maar hoe werkt de Vriendenloterij Bingo precies? Ten eerste meld je jezelf aan voor de bingo. Vervolgens dient jouw 06-nummer als je lotnummer. Hier worden de bingokaarten aan gekoppeld. Elke week vindt er een potje bingo plaats. Deze trekking kun je live volgen, maar het is ook mogelijk om de trekking terug te kijken via bijvoorbeeld het YouTube kanaal van deze loterij. Daarnaast is er ook nog maandelijks een lotnummertrekking. Er zijn in totaal 46 goede doelen die dankzij jouw inleg gesteund kunnen worden. Er geldt ook een maximum aan het aantal loten: 3 loten per maand. Er vindt tweemaal in het jaar een Superbingo plaats waarbij je extra grote prijzen kunt winnen. De hoofdprijs is iedere week 100.000 euro. Dat is zeker geen misselijke prijs. Bovendien valt deze prijs iedere week gegarandeerd. Daarnaast zijn er nog diverse kleinere prijzen waar je kans op maakt als je meedoet aan deze bingo.

Het is ook mogelijk om jezelf aan te melden en je bingokaarten te koppelen aan je adresgegevens. Je wordt altijd op de hoogte gesteld wanneer je gewonnen hebt. Dit wordt automatisch gedaan, dus het is niet mogelijk om een valse bingo te krijgen. Dat scheelt weer een hoop zorgen. De eerste bingo levert altijd 100.000 euro op. De bingo’s hierna leveren de kleinere prijzen op. Dit kunnen geldbedragen zijn, maar je maakt bijvoorbeeld ook kans op keukenaccessoires, cadeaukaarten, reischeques of prijzenpakketten. Dat alles maakt de Vriendenloterij Bingo een goed alternatief voor de Postcodeloterij Bingo.